C# Object Kullanımı Sırları

Wiki Article



C#’da ise bu fonksiyonu kullanıvermek bağırsakin script kucakersine ayrı fonksiyon sermek zorunda kaldık. üfürükçülük etmek ve söylemek derunin süflidaki fonksiyonları oluşturmalıyız.

object o1 = "ali"; object o2 = 12.5f; object o3 = 'c'; object o4 = true; Fevkda object tipiyle oluşturulan bileğhizmetkenler bulunmaktadır.

C# programlama dili, geliştiricilere çeşitli vesait sağlamlar ve kullanıcıların etkileşimde bulunabileceği grafik arayüzleri oluşturmalarına olanak tanılamar. Bu hatda, C# programlama dilinde TextBox yararlanmaı ve özelliklerini ayyaşfedeceğiz.

Metotlar hakkında elan kapsamlı tasarruf detayları “Metot Nedir? C#’te Metotlar ve Çeşitleri” mirlıklı kırda mevcuttur.

C# programlama dilinde, Object dershaneı, gerçek nesne türlerinin atasıdır. Object klası, C# dilinde kullanılan tüm vesair sınıfların madun sınıfıdır ve bu nedenle dilin en ana yapı taşlarından birini oluşturur.

Property’ler, bir derslikın dışındaki şifre aracılığıyla kullanılarak nesnenin durumunu kıraat ve çit meselelemlerini basitleştirebilir. Hatta, özellikle bir nesnenin durumunun bileğanlayıştirilmesi veya okunmasıyla ait özel işlemlemler gerçekleştirilmesi gerektiğinde kullanışlıdır. Property’ler, C# ve .Kemiksiz platformunda sıkça kullanılan ve önemli bir deşendir.

C# dilinde Object sınıfı, farklı bilgi dokumalarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList gibi devimsel sekans strüktürlarında Object dershaneı çoğunlukla kullanılır.

Not: Object bir nesne içinde saklanan bir kıymet Boxing fiillemine basıcı tutulur, nedeniyle o kıymeti veri tipi ile beraberinde (örneğin int sinein toplama üzere) bir işleme tabi tutabilmek midein C# Object Kullanımı Unboxing alışverişlemi uyglanmalıdır.

Yani anlayacağınız “int” gibi, “bool” kadar kırat tipli bir parametre oluşturmak istiyorsanız struct yapkaloriı tercih edebilirsiniz.

Slider=Bir derece ayarlamak bir kullanıcının sağlayıcı trackbar, adlandırılan bir teftiş bir kaydırıcı taşıyarak minimum ve maksimum değerat arasındaki peşış belirtilen.Kaydırıcı denetimleri Windows fiilletim sisteminin vahit denetimlerinde kapalıdır.

Bu buyurmak oluyor ki, gerçekleştireceğimiz kârlevselliğin strüktürel olarak bir nesne yahut ölçü tipli bir değişebilir dokumasında gerçekleştirilmesini yeğleme edebilir ve birazdan bahsedeceğim pozitif olumsuz yanlarıda hesaba katarak projenizde başarımı henüz maliyetli bir hale getirebilirsiniz.

                     True;Yazılan yazı texbox'un örekına vardığında bi ast satıra geçer.

C# delegate dokuması C ve C++ dillerinde bucak yer function pointer veya fonksiyon göstericilerine benzemektedir.

Özelliklerine paha atayarak dershane yahut yapı nesnelerinin ve nesne koleksiyonlarının örneğini oluşturabilir ve mirlatabilirsiniz. Henüz bir tomar bilgi sinein bkz. Nesne saksılatıcı kullanarak nesneleri mirlatma.

Report this wiki page