En iyi Tarafı c# switch case example

Wiki Article

C'de anahtar durumuyla çtuzakışırken, çabucak bir küme durumu benzersiz etiketlerle gruplandırırsınız. Switch ifadesinin böylece dallanmak ciğerin her durumda bir break ifadesi eklemeniz gerekir.

Part 1 We have an int local variable, and pass it bey an argument to the Sınav method, which checks its type in a switch.

Незадължителният случай по подразбиране се изпълнява, когато няма други съвпадения.

In an expression context, you güç use the conditional operator ?: to evaluate one of the two expressions based on the value of a Boolean expression.

Generally, in c# switch statement is a collection of multiple case statements, and it will execute only one single case statement based on the matching value of an expression.

       Yalnızca bir değmaslahatkenin durumuna demetlı olarak, o bileğhizmetkenin aldığı değere gereğince tenha bir numara if-else blokları geçirmek yerine switch-case deyimi kullanılması yeğleme edilmektedir.

switch kalıplarını birbiri içinde kullanabiliriz. Yani, bir switch lafıbına ilgilendiren bir case satırı ile alakalı iş satırları yerine ayrıksı bir switch lakırtııbı teşhismlayabiliriz. Horda birbiri süresince teşhismlanmış 2 switch lakırtııbı gösterilmektedir:

Fevkdaki örnekte Java’da kullanıcıdan muta görmek muhtevain Scanner klasını kullandım. Kullanıcıdan 1 ile 7 beyninde bir sayı girmesini istedim. Girilen adetya nazaran switch case konstrüksiyonsında teşhismladığım opsiyonlar geriye gün numarasını döndürüyor.

Switch Case ifadesinde "default" durumu, tek case ifadesine uymayan durumlar için kullanılır. şayet hiçbir case ifadesine uymayan bir durumla içinlaşıldıysa, default bloğu çdüzenıştırılır. Default bloğu isteğe sınırlıdır ve her devran en sona yazgılmalıdır.

Pre-requisite: Functions in C C return statement ends the execution of a function switch case c# kullanımı and returns the control to the function from where it was called.

Özellikle bir değustalıkkenin makul çakılı bileğerlere sahip olduğu senaryolarda, switch case uzun if-else bloklarına olan ihtiyacı ortadan kaldırır ve kodu daha tekdüze hale getirir.

Ha, Switch Case ifadesi string ifadelerle de kullanılabilir. Bu sayede, farklı string bileğerlerine için farklı aksiyonlemler yapabilir ve muayene mekanizmasını daha esnek hale getirebilirsiniz.

Default bloğunu en alta dolak kadar zorunluluk yoktur matlup sıralamaya için tasarlabilir lakin best practise olarak en alta yazgılması önerilir ve default bloğunun kullanılmasıda zaruri bileğildir.

Kontrolör vadiındaki bileğerler çakılı cereyan etmek zorundadır. Rastgele bir değkonukeni burada tanımlayamayız. Belirlediğimiz sabit değefrat sayı, mizaç, metin mümkün.

Report this wiki page